Om du har problem med att läsa detta mail, klicka här för en webbversion.

FridaKullgren.com
Med mitt företag vill jag sprida en positiv inställning kring diabetes. Men det är också viktigt för mig att visa att bakom detta finns jag; en tonåring med sjukdomen. Precis som alla andra diabetiker vaknar jag vissa dagar med ett så pass högt blodsocker att munnen är torr, ryggen värker och kroppen är totalt energilös. Eller så vaknar jag med ett lågt blodsocker och kommer knappt upp ur sängen för att benen inte orkar bära min kropp.

Andra dagar vaknar jag med känslan av att världen är orättvis, att jag inte förtjänar den här sjukdomen och att jag inte orkar längre. Att jag ger upp nu. Ofta tar det bara några minuter tills det går över, men ibland gör det inte det. Det finns en dag lite då och då när jag totalt förnekar att jag har diabetes. Jag struntar i att kolla mitt blodsocker och att ta mitt insulin. Men jag har lärt mig att jag måste tillåta mig själv att ha dessa dagar. Att acceptera att livet är en berg-och-dalbana. Så det viktiga är inte att alltid visa en perfekt fasad, utan tvärtom att visa den ärliga sidan av sjukdomen. Att det är en berg-och-dalbana och att ingen dag är den andra lik. Det är vad jag vill göra med mitt företag och som person.

/Frida Kullgren
Yogan var en räddning!
Med ett turbulent hem utan trygghet hade Jenny varken tid eller lust att lyssna på vad hennes kropp försökte säga. Vikten rasade, energin låg på botten och törsten var så extrem att den ett flertal gånger gjorde att Jenny sprang ut från lektioner i skolan för att desperat hitta ett glas vatten. Ovetande lärare slängde ut henne från lektioner och talade om att det inte var okej att försvinna ut på det sättet, dricka fick hon göra på rasten. Vid 14 års ålder fick Jenny en infektion och diabetesen bröt ut.

”Vem vet att jag ska ha diabetes hela livet? Jag har det just nu men ingen vet vad som händer i framtiden. Min teori är att många stänger av kontakten med sin kropp när man får en sjukdom, som en typ av smärta och förnekelse som man inte vill vara i kontakt med. Yoga hjälper dig att hitta den viktiga kontakten med din kropp igen och att börja återskapa balans”, säger Jenny Bergström, grundare av Hälsostark.

Sedan 2008 driver Jenny Bergström företaget Hälsostark, som hjälper diabetiker genom föreläsningar, kurser, personlig coachning och yoga. Med skräddarsydda upplägg ger Hälsostark dig chansen till framgång inom hälsa med just dina behov i fokus.

Som ung förnekade Jenny sin sjukdom och vägrade att samarbeta, utan startade istället ett krig mot sin diabetes. Flera kompisar hade ingen aning och den första pojkvännen efter diagnosen fick vänta i flera månader på att Jenny slutade smyga in på toaletten för att ta blodsocker och insulin. Inställningen var att om blodsockret var tillräckligt högt skulle hon ha kontroll, ingen skulle märka något och hon behövde inte tänka på det.

Med ålder och erfarenheter växte Jennys nyfikenhet fram även på sin diabetes. Genom att hon vågade experimentera med behandlingar, kost, träning och tillskott hittade Jenny tillslut lösningar till att må bättre och få tillbaka sin livskvalitet. En av lösningarna var yoga. Det var i samband med nära utbrändhet och en svår separation som hon hittade yoga och dess positiva effekt. Att lära sig att slappna av och lära känna sin kropp.

”Yogan har hjälpt mig att lära känna min kropp, så att jag bättre vet vad min kropp behöver som gör att jag mår så bra som möjligt och även kan rädda mitt blodsocker en dålig dag.”
 

Frida på landslagsläger

Robin Bryntesson, längdskidåkare i det svenska skidlandslaget, har sedan 2002 diabetes typ-1. Under somrarna arrangerar Robin ett läger för barn och ungdomar med diabetes som fokuserar på träning och hälsa. År 2012 kommer Frida Kullgren att föreläsa för deltagarna om sin resa och syn på sjukdomen.

För mer information om lägret och anmälan besök bryntes.se

Vinnare av stipendiet Drömfonden!

För sin bok Från Ungdom till Ungdom vann Frida det prestigefyllda stipendiet Drömfonden, som årligen delas ut av läkemedelsföretaget Bayer.
Twitter   Facebook   Google   Blogger   LinkedIn

Frida Kullgren AB

   fridakullgren.com
frida@fridakullgren.com      +46 73 505 85 65

Det här är ett meddelande från Frida Kullgren AB. Vi hoppas att den här kommunikationen är välkommen.
Om du inte vill få mer information från oss i framtiden, så kan du avregistrera dig här